Hírek2018-10-07T19:41:29+00:00

Az Esztergomi Tankerület általános iskolái jártak nálunk

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. (PEMÜ) és a Tatabányai Szakképzési Centrum (TSZC) közös szervezésében került sor 2019. november 12-én az Esztergomi Tankerületi Központhoz tartozó általános iskolák képviselőinek látogatására. A rendezvényt Meszes Balázs, a TSZC szakmai főigazgató helyettese nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy milyen hatalmas jelentőséggel bír ez az iparban tett látogatás a pedagógusok számára, hiszen ebben a formában megismerhetik azt, hogy a pályaorientáció során milyen lehetőségeket tudnak ajánlani a 8. osztályos tanulóknak. Ezt követően a résztvevők megismerkedhettek az idén 60 éves PEMÜ műanyagfeldolgozó tevékenységével és a szakképzésben nyújtott gyakorlati oktatásával Hajdárné Molnár Elvirának, a PEMÜ Műanyagipari Zrt. elnök-vezérigazgatójának az

november 14th, 2019|

A Than Károly Nyitott Kapuk rendezvényén jártunk

A BMSZC Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Nyitott Kapuk rendezvényén jártunk, ahol a jövő tanévre meghirdetett 3 és 5 éves képzésekről tartottunk előadást, az érdeklődő diákok és szüleik részére. A Than Károly Ökoiskola a következő Nyitott Kapuk rendezvényén, szintén meghallgathatják a PEMÜ Tanműhely műanyagfeldolgozó és műanyagfeldolgozó-technikus képzéseire invitáló előadásunkat,2019. december 3-án délután 5 órai kezdettel, melyre az iskolával együtt várjuk az érdeklődőket.

november 7th, 2019|

Pályaválasztási versenyt hirdet a PEMÜ Tanműhelye

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. minden végzős, 8. osztályos általános iskolás osztály részére versenyt hirdet alábbi feltételekkel: nevezés e-mailben tanmuhely@pemu.hu (2019. november 15-ig) gyárlátogatás a PEMÜ Zrt. üzemeiben és tanműhelyében, 2019. november-december hónapokban, előzetes egyeztetést követően (+3620/436-9407) a PEMÜ Tanműhely honlapján megjelenő információk folyamatos figyelemmel kísérése online tesztek az osztályoknak. Az online verseny időtartama: 2019. november 18 - 2019. december 20. Nevezési határidő: 2019. november 15. Zárórendezvény időpontja: 2020. január A PEMÜ Műanyagipari Zrt. a verseny zárórendezvényét és ünnepélyes díjátadóját, a PEMÜ Sportcsarnokban tartja, melyre szeretettel meghívja a résztvevő tanulók pedagógusait, szüleit, szülői munkaközösségi tagokat, vezetőket. Díjazás I.

november 3rd, 2019|

Megkezdődtek az általános iskolák gyárlátogatásai a PEMÜ Tanműhelyében

A 2019/2020-as tanévben is folytatja a PEMÜ Tanműhely a nyitott kapuk személetet, melynek keretében nagy szeretettel látják vendégül az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulóit az érdeklő pedagógusaik kíséretében. Bemutatjuk nekik a Tanműhely életét és az oktatott szakmákat. Megismerhetik a PEMÜ által alkalmazott műanyagfeldolgozási technológiákat és az ezekkel előállított sokszínű termékpalettát. Az idei tanév első látogatói a Hidegkúti Ökumenikus Iskola tanulói voltak 2019. október 28-án. Rengeteg kérdésükre alig győztünk válaszolni, a legnagyobb sikert Nagy Szabolcs kollégánk aratta a poliuretán technológiát bemutató pohár próbával.

október 28th, 2019|

Érdeklődő iskoláscsoportok látogattak el a PEMÜ Műanyagipari Zrt-hez

A fenntarthatósági téma hét keretében a BKSZC Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolája 50 diákja két csoportban 2019. március 18-án és 19-én meglátogatta a PEMÜ Műanyagipari Zrt-t. Látogatásuk során betekintést nyerhettek a műanyagok csodálatos világába, a szerteágazó felhasználási módokba. Megismerhették a PEMÜ által alkalmazott műanyagfeldolgozási technológiákat és az ezekkel előállított sokszínű termékpalettát. Ezen kívül megismerhették a PEMÜ Tanműhelyének tevékenységét, az oktatott szakmákat és tájékoztatást kaptak a PEMÜ izgalmas, nemzetközi oktatási projektjéről, a DEMETRA projektről is.

március 20th, 2019|

DEMETRA projekt – Felmérés eredménye

A műanyagipari szakképzéshez szorosan hozzátartozó iparvállalati mentorok képzési, fejlesztési folyamatainak nemzetközi kialakítását tűzte ki célul az az ERASMUS+ program keretein belül létrejött DEMETRA nemzetközi konzorciumi pályázati csoport, amelynek a PEMÜ Műanyagipari Zrt. is tagja. decemberében került sor az első projekttalálkozóra, majd 2018 január és március között a konzorciumi tagok kérdőíves felmérést végeztek és fókuszcsoportos beszélgetést folytattak le vállalati mentorokkal, a duális képzésben résztvevő diákokkal, valamint döntéshozókkal (cégvezetőkkel és tulajdonosokkal, oktatási vezetőkkel). A felmérés során összesen 243 kérdőív került kitöltésre: 39 mentor, 167 diák és 37 érdekelt által, továbbá fókuszcsoportos interjúkat is lefolytattunk mindhárom célcsoporttal. Ennek keretén belül több

december 13th, 2018|