3. hírlevél – 2019. október – DEMETRA

3. hírlevél – 2019. október – DEMETRA – Módszertani képzés vállalati mentorok számára a műanyagiparban és a kapcsolódó ágazatokban

Projektszám: 2017-01-HU01-KA202-035951

Kulcsszavak: Gamification (Játékosítás) eszközök és esettanulmányok, pilot képzés, mentor képzés

A projekt fő céljai:

Kompetencia katalógus készítése vállalati mentorok /oktatók számára, mely egy  Z generációs desk research kutatáson  és fókuszcsoportos interjúkon alapul ,olyan tanulók részvételével, akik munkaalapú képzésben vettek részt vállalati mentorok / oktatók valamint  iparági  és oktatási vezetők irányítása alatt.

A létrehozott képzési anyag egy Útmutatóból, egy játékelméleten alapuló Módszertanból és Esettanulmány-gyűjteményből áll, amely a műanyagiparban alkalmazott legjobb  munkaalapú tanulási  gyakorlatokat tartalmazza.

A Magyarországon, Romániában és Szlovákiában megvalósuló vállalati mentor/ oktató képzés központi témája, hogyan lehet megalkotni és alkalmazni a játékosított  módszereket  és a szituációs játékokat a munkaalapú képzésben. A pilot képzés során a mentorok ezeket az új munkaalapú képzésben megismert módszereket és szituációs gyakorlatokat alkalmazzák majd  Magyarországon, Romániában és Szlovákiában, mindezt magyarországi szupervízió segíti és felügyeli.

Tevékenységek: Az elmúlt néhány hónapban kidolgoztuk hogyan játékosítsuk a képzési folyamatot és hogyan tudjuk átadni és mentorálni  ezt a fajta  munkaalapú képzést a mentorok számára, támogatva őket ezáltal  hogy pedagógiailag is képesek legyenek alkalmazkodni az iparági szektor  gyorsan változó környezetéhez.

A Demetra Modell  kifejlesztése:

Módszerünk alapvető szempontjai: aktív részvétel, tudatosság, részvétel, biztonság, felelősségvállalás. A kívánt eredmény érdekében a játékban résztvevők különböző kihívást jelentő szituációkban és gyakorlatokban vesznek részt mely lehetőséget ad a  tapasztalati tanulásra. A folyamat célja a csoport erőforrásainak tudatosítása, mindeközben jó hangulat és a pozitív légkör megteremtése és fenntartása.

Demetra találkozók:

A partnerek második rövid idejű képzésre 2019.02.25- 03.01 között került sor Budapesten. A 12 fő részvételével megvalósuló rendezvényen a résztvevők arra keresték a választ  hogyan  lehet  alkalmazni a gamificationt a munkaalapú képzésben , tesztelésre került a kidolgozott képzési anyag,továbbá felkészítették a partnerek képzési munkatársait arra, hogyan tudják ezt más országok vállalkozásai számára is átadni.

Az ötödik partnertalálkozó  Kolozsváron (Romániában) kerül megrendezésre 2019. október 7-8.között.

Amennyiben több információt szeretne megtudni a projektről, kérem látogasson el honlapunkra:  www.demetraproject.eu  vagy FB oldalunkra: https://www.facebook.com/D-e-M-e-T-R-a-146037012760888/

vagy vegye fel a kapcsolatot a helyi partnerekkel:

Andrea Kövesd                        TREBAG                 andrea.kovesd@trebag.hu

Lilla Udvarosné Hajdár         PEMU                    lilla.hajdar@pemu.hu

Veronika Doležalová              A-OMEGA            project@a-omega.sk

Alin Zapartan                            ENERGOM           alin.zapartan@energom.ro

Ana Pantea                               BBU                        anapantea@yahoo.com

Grigoris Chatziantoniou        IDEC                        grigoris@idec.gr

Gábor Farkass                          MMSZ                    farkassg@huplast.hu

By |2020-07-22T10:07:44+00:00október 31st, 2019|Uncategorized|